į pradžią turinys susisiekite  
Virtuvėlė
Gilių kava – tokia kaip vaikystėje

Prieš šį skanų, natūralų ir sveiką gėrimą nublanks visokios kavos skambiais Latte, Cappuccino ir kitais pavadinimais.  Gal dar spėsite prisirinkti giliukų, kol žemės neužklojo sniegas. Darbo nemažai, tačiau Jūsų pastangas neabejotinai įvertins ir namiškiai, ir svečiai.

 

Prisirinkite prinokusių gilių. Jei rinksite nuo žemės- gilės prinokusios ir tinka, tačiau jei kevalėlyje pastebėsite skylutes- išmeskite, jos pragraužtos kenkėjų. Po to:


• Aštriu peiliu perpjaukite giles ir jas nulupkite;
• Pripilkite į puodą pieno ir jame virkite giles, kol jos suminkštėja;
• Išvirtas giles susmulkinkite – patogiausia permalti mėsmale;
• Susmulkintą masę paskleiskite plonu sluoksniu ir džiovinkite orkaitėje;
• Baigiant džiūti, padidinkite temperatūrą ir leiskite šiek tiek paskrusti – kava bus tamsesnė ir pikantiškesnio skonio.

 

Kava paruošta – ją tereikia užplikyti! Skaniausia su pienu ar grietinėle ir cukrumi: į verdantį vandenį įberkite gilių kavos, kelisssyk leiskite pakilti užverdant. Tuomet įpilkite pieno, įdėkite cukraus ir dar sykį pakaitinkite iki užvirimo. Leiskite šiek tiek pastovėti ir išpilstykite į puodelius.


Šiais laikais sunku kažkuo nustebinti svečią. Tačiau jei nepagailėsite laiko ir apsišarvuosite trupučiu kantrybės- Jūsų sėkmė neabejotina. Sunkiausia yra nuvalyti giles, t.y. pašalinti kevalėlį. Pasitelkite į pagalbą ir kitus šeimos narius, ypač vyrą – jo stiprios rankos labiausiai pravers. O ir kava juk bus dukart skanesnė!


Kava ne tik be cheminių priedų ir konservantų, tačiau ir paruošta su Jūsų meile.

 

Šilto vakaro besimėgaujant skania ir natūralia gilių kava!